Центъра за Изследване на Екстремизма и Тероризма проведе кръгла маса на тема: “Актуални проблеми на сигурността и ефектите от войната”

Изключително полезна и продуктивна дискусия на тема “Актуални проблеми на сигурността и ефектите от войната” се проведе по време на организирана от Центъра за изследване на екстремизма и тероризма кръгла маса.

Основната задача, която си е поставил Центъра, да обединява усилията на компетентните държавни структури, изследователи, експерти и представители на неправителствения сектор, с цел извеждане на заплахите от радикализация, екстремизъм и тероризъм, бяха във фокуса на кръглата маса.

Срещата беше домакинствана лично от Ръководството на Центъра, полк. доц. д-р Петър Маринов, старши комисар (о.з) д-р Лъчезар Милушев и майор Димо Иванов и в присъствието на началникът на В. А “Г. С. Раковски” – генерал-майор Тодор Дочев. Участие взеха и асоциираните членове: г-н Брайън Дженкинс (САЩ-online), подполковник (рез.) Ури Бен Яков (Израел-online), проф. д.н Владимир Чуков. Представители на неправителствения сектор бяха, Сдружение “Превенция за превенция на радикализацията и тероризма” Лично Заместник министъра на вътрешните работи г-жа Ивелина Дундакова, Главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, както и началникът на ГД ”Гранична полиция”, старши комисар д-р Антон Златанов обсъдиха всички възникнали въпроси на темата.

По време на срещата се дискутираха въпроси свързани с актуалните предизвикателства пред които е изправена международната и национална сигурност. Дебатите, бяха изключително креативни и изцяло насочени, и свързани с целта и визията на Центъра като структура, а именно да се набележат мерки за противодействие на рисковете и заплахите свързани с противодействието на радикализацията, екстремизма и тероризма.